2 energiezuinige halfopen bebouwingen mogelijk aan 6% BTW - Holrakkerstraat 42, Kermt

Holrakkerstraat 42, 3510 Kermt

 

Omschrijving

Bouwproject eventueel aan 6% BTW**! Project van 2 energiezuinige woningen met 3 of 4 slaapkamers, garage of bureauruimte op het gelijkvloers en zuid/zuid-west georiënteerde tuin. Gunstig gelegen vlakbij de Zolderse Kiezel richting Hasselt en Heusden-Zolder en snelle verbinding via de autosnelweg E313.

Als we nog niet gestart zijn met de werken, is het mogelijk om aanpassingen aan te brengen in de indeling.

De woningen zijn gelegen op een perceel met een oppervlakte van min. 5a30ca en 5a64ca. Goede verbinding via de autosnelweg E313 en goede verbinding naar Hasselt en Heusden-Zolder via de Zolderse Kiezel.

Wij garanderen een E-peil 20 (*5 jaar lang 100% korting op de onroerende voorheffing). Dit E-peil bekomen wij door het gebruiken van kwalitatieve isolatie, het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen*, PVC ramen met minimum dubbele beglazing, een Vaillant gascondensatieketel en een ventilatiesysteem van het merk Vasco met warmterecuperatie. In de gehele woning wordt er vloerverwarming voorzien (behalve in de garage).

* Na de blowerdoortest wordt er berekend welk vermogen fotovoltaïsche zonnepanelen geplaatst moeten worden om E20 te behalen.

Er worden afwerkingsbudgetten voorzien voor de keuken (€12.500 of €15.000 incl. BTW), sanitair (€7.500 incl. BTW) en de vloeren (€30- €50/m² incl. BTW). De plaatsing is inbegrepen in onze aannemingsprijs. De buitenaanleg is niet inbegrepen.

In het lastenboek (zie downloads) vind je meer informatie over de gebruikte materialen en de budgetten.

** Tot eind 2022 geldt een nieuwe regel dat je aan 6% BTW kan bouwen omwille van sloop en heropbouw mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden (zie hieronder). Er is sprake dat de regel verlengd wordt voor 2023 maar dit is nog niet definitief. De werken uitgevoerd in 2022 kunnen gefactureerd worden aan 6% BTW mits je voldoet aan onderstaande voorwaarden. Als de regel verlengd wordt in 2023, kunnen de overige werken ook aan 6% BTW aangerekend worden, maar dit is nog even afwachten. Hieronder vind je de voorwaarden waaraan je moet voldoen:
- Dat ik een gebouw laat afbreken en een woning laat heroprichten op hetzelfde perceel die na uitvoering van de werken mijn enige woning zal zijn die ik hoofdzakelijk als een eigen woning zal gebruiken.
- Dat ik de heropgebouwde woning zal bewonen en dat ik er zonder uitstel mijn domicilie zal hebben.
- Dat de bewoonbare oppervlakte van de op te richten woning niet meer dan 200 m2 bedraagt (garage, berging, badkamer, trappenhal,... worden niet meegerekend in de bewoonbare oppervlakte).
- Dat deze voorwaarden vervuld zullen blijven gedurende een termijn van minstens 5 jaar (31 december van het vijfde jaar na het jaar van eerste ingebruikneming van de woning).

Meer informatie bij ons te verkrijgen.

Indeling

Nr. Type Prijs Slk. Terras Woonopp. Grondopp. Plan  
verkocht links Eengezinswoning info op kantoor 4 - 188 m² 530 m² -
verkocht rechts Eengezinswoning info op kantoor 3 - 148,70 m² 564 m² -