2 halfopen bebouwingen 6% BTW mogelijk - Mersenhovenstraat 32, Kortessem

Mersenhovenstraat 32, 3720 Kortessem

 

Omschrijving

6% BTW mogelijk mits voldaan een bepaalde voorwaarden! Project van 2 moderne en energiezuinige nieuwbouwwoningen die volledig afgewerkt worden of t.e.m. de vloeren. Beide woningen hebben 3 ruime slaapkamers, waarvan de masterbedroom met dressing. De rechter woning heeft 2 badkamers en een bureauruimte op het gelijkvloers.

Als we nog niet gestart zijn met de werken, is het mogelijk om aanpassingen aan te brengen in de indeling.

De woningen zijn gelegen op een perceel met een oppervlakte van ca. 4a48ca. Mooi gelegen met uniek zicht op velden achter de woning, op een steenworp van het centrum van Kortessem. Goede verbinding naar Hasselt, Diepenbeek, Tongeren en Wellen.

Wij garanderen een E-peil 10 (*5 jaar lang 100% korting op de onroerende voorheffing). Dit E-peil bekomen wij door het gebruiken van kwalitatieve isolatie, het plaatsen van min. 10 zonnepanelen van 400Wp, aluminium ramen met minimum dubbel glas, een Vaillant gascondensatieketel en een ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie. In de gehele woning wordt er vloerverwarming voorzien (behalve garage).

De woning wordt afgewerkt t.e.m. de vloeren (excl. sanitaire toestellen en keuken, leidingen zijn wel inbegrepen) = optie 1 of de woning wordt volledig afgewerkt met sanitaire toestellen en keuken = optie 2. De buitenaanleg is niet inbegrepen in deze aanneming.

Voor de vloeren voorzien wij een budget van €30- €50/m² incl. 21% BTW. Als de woning volledig wordt afgewerkt, worden er ruime afwerkingsbudgetten voorzien voor de keuken (€15.000 incl. 21% BTW) en sanitair (€10.000 of €12.000 incl. 21% BTW). De plaatsing is inbegrepen in onze aannemingsprijs.

Voor de verkoop (op plan) van na afbraak herbouwde woningen zou het tarief van 6% nog toegepast kunnen worden voor de woning en het bijhorend terrein, wanneer de omgevingsvergunning is aangevraagd uiterlijk op 30/06/2023 en voor zover de btw opeisbaar wordt uiterlijk op 31/12/2024. De vergunning van de project is tijdig aangevraagd en dus mogelijk om te bouwen aan 6% BTW als je voldoet aan onderstaande voorwaarden:

- na de uitvoering van de werken moet het gebouw uitsluitend of hoofdzakelijk als privé-woning worden gebruikt;
- het moet de enige en eigen woning zijn van de bouwheer die zich daar onmiddellijk en gedurende een periode van 5 jaar domicilieert;
- de bewoonbare oppervlakte van de woning moet kleiner zijn dan of gelijk aan 200m² (garage, berging, badkamer, trappenhal,... worden niet meegerekend in de bewoonbare oppervlakte).

Indeling